Medaliony

Ponownie kurczak, gdyż jest szybki i prosty w obróbce. Tym razem przepis przywędrował do mnie od mojej cioci.

Składniki (na 5 osób):

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 duże garście pieczarek
  • 1 łyżka majonezu
  • przyprawa do drobiu, sól, pieprz, vegeta
  • 2jajka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

  1. Mięso pokroić na drobną kostkę, posypać przyprawami.
  2. Paprykę i pieczarki pokroić na drobną kostkę, cebulę również.
  3. Dodać rozbełtane jajka z mąką, wymieszać.
  4. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

 

SMACZNEGO!

 

 

Zostaw komentarz

Tagi:
Zostaw odpowiedź